Monument omagiu…

Se zice că așa e legea vieții. Unul vine altul pleacă. Se face loc pentru noile generații. Pentru nepoți, strănepoți. Dar dacă așa trebuie să fie, totuși nu ne ajută nimic să trecem mai departe peste durere. Logica nu ajută. Rațiunea de a ști că așa trebuie să fie. Că e o vârstă înaintată, că anii trec și trebuie să plece dintre noi. Nimic nu ajută.

Cum se poate ca în decurs de o lună să se schimbe totul în viață atât de frumos și apoi atât de urât? Apare un mic suflețel de ținut în brațe, ușor de iubit, drăguț care umple sufletele… și 3 săptămâni mai târziu, pleacă dintre noi unul din cele mai mari suflete care a fost vreodată pe aici. A avut nevoie Doamne Doamne de ea acolo sus. Și ne-a lăsat pe noi în urmă. Ce mai e de zis? Nu pot nimic să facă nici gândurile, nici doliul, nici consolările deșarte. Nu poate nimic să aline dorul și dorința de a o mai vedea o dată, de a mai vorbi cu ea. Nimic nu ajută și niciodată nu va fi cu adevărat consolare.

A plecat dintre noi și nu știu și nu pot să mi închipui cum lumea întreagă nu și-a dat seama de pierdere. Nu au căzut munții și pădurile. Nu ne-am topit cu toții de tot. Pentru că a fost unul din cele mai bune suflete de pe acest pământ, unul din cele mai bune suflete trimise vreodată de Cel de Sus și nu știu cum poate fi vreodată înlocuit de noile generații…

Ce trebuie să fac acum? Să-mi cresc copilul să fie un om bun ca plată a acestei datorii uriașe față de Ceruri.

Și poate într-o zi să ne revedem undeva acolo sus. Până atunci rămân cu dorul care nu se va stinge niciodată…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s